Hjälpsamma tips när du ska flytta med husdjur

så gör du flytten med husdjur mindre stressig

Att flytta till ett nytt hem är stressigt nog för någon som vet precis vad hen gör. Men har du tänkt på hur stressigt det kan vara för ditt husdjur? Ett husdjur kan lätt bli överväldigad, stressad och till och med deprimerad när närmiljön ändras utan förvarning.

För att förbereda för en lyckad flytt med ditt husdjur så läs igenom dessa tips för att hålla det säkert, vid god vigör och lugnt under hela flytten.

Så gör du en husdjursflytt smidigare

  • Be om dokument från veterinären i tid. Jag rekommenderar alltid att du ber om kopior på alla viktiga papper hos din veterinär när du flyttar från staden. Om du har vaccineringskortet till hands blir det också enklare att börja hos en ny veterinär. Allt detta är också bra att ha om ni måste be om en akuttid under flytten. Om du ska flytta utomlands så måste du också kunna presentera bevis på rabiesvaccinationer samt andra medicinska dokument på flygplatsen.
  • Kolla upp att du kan transportera ditt husdjur separat om möjligt. Beroende på vad lagen säger i det land du flyttar till så kan det vara förbjudet att transportera husdjur i bur i en flyttbil. Om du inte har plats för djuret att åka med dig så kan du ibland ombesörja en egen transport med din flyttfirma. Men se till att ditt djur har det bekvämt och är avslappnat under flytten. Därmed är det rekommenderat att husdjuren reser med sina ägare i deras bil närhelst möjligt.
  • Lås in ditt husdjur i ett eget rum på flyttdagen så att ditt husdjur inte springer bort för att det blir skrämt av flyttarbetarna. Se till att det är säkert inlåst i sin bur med, till exempel i badrummet, under hela tiden ni flyttar ur bostaden. Att hålla djuret i bur skyddar flyttarbetarna från eventuella klösmärken eller bitskador, och ser också till att djuret inte skadar sig eller springer ut på gatan om dörren är öppen.
  • Håll dig till ert vanliga schema. Även om det kan vara stressigt på flyttdagen så kom ihåg att ditt husdjur är en prioritet. Det kan hjälpa djuret om du håller samma schema gällande matning, rastning etc. Även om det kan kännas knöligt att gå ut och gå med hunden mitt under flytten så kan en sådan normal rutin lugna djuren och få det att må bra.
  • Skapa en plats i det nya hemmet med saker som känns igen. Husdjur är automatiskt attraherade av det som känns igen. För att göra ditt nya hem till deras med så fort som möjligt så skapa en särskild plats för dem med deras säng, leksaker, mat och vattenskål. Om du vill hjälpa dem på traven att kännas sig bekväma så lek med dem, klappa och mys med dem så de känner att de med kan börja slappna av i ert nya hem.

Under en stor flytt är det alltid bäst att förbereda sig för det värsta om man flyttar med ett husdjur. Se till att du har ett foto med dig av ditt djur om det oturligt nog skulle råka rymma.

Om du använder dessa flyttips som är listade ovan så kan du öka chansen att ditt husdjur håller sig lugnt och avslappnat under hela flytten samt lättare kommer in i ert nya hem!