5 tips för att få bort lim från laminatgolv

guide för att få bort lim på laminatgolv

När du arbetar med ett projekt är det ibland inte det enklaste att komma ihåg var alla rester hamnar. Detta kan utgöra ett stort problem om limmet hamnar på laminatgolv. Eller om barn arbetar med skolhantverk kan lim spillas ut på laminatgolvet. Någon lämnade den nya flaskan superlim öppen och hunden kom åt den. Och listan fortsätter, beroende på ert hushålls omständigheter.

Så får du bort lim på laminatgolv

Vissa av dessa situationer kan verka omöjliga, men det finns alltid en lösning. Här är fem enkla tips för att få det besvärliga limmet bort från ditt laminatgolv. Kontakta en duktig städfirma i Landskrona för mer råd och städhjälp.

Förtunning- och lösningsmedel

Båda gör ett bra jobb med att få stora områden med vått eller torkat lim bort från laminatgolv. Du kanske exempelvis har ämnen i eller runt huset inklusive färgförtunning, mineralolja och lättare vätska. Ta bara en trasa med ditt föredragna lösningsmedel längs området ett tag, skrapa sedan bort det uppmjukade ämnet från golvet.

Nagellacksborttagning

Nagellacksborttagare hjälper enormt när du försöker städa upp mindre fläckar av lim. Som med det första tipset ska du blötlägga en liten trasa eller bomullsboll i nagellackborttagningsmedel och använd den för att skrubba platsen ren. Se bara till så att området är väl ventilerat under och efter processens gång.

Använda en rakkniv på laminatgolv

På grund av potentiella skador på golvet och av säkerhetsskäl är detta tips specifikt för superlim eller andra starka limtyper till golvet. Du skär helt enkelt bort överskottet med bladet, använd sedan en förtunnare eller ett lösningsmedel som diskuterats tidigare för att ta bort resten.

Ett hett strykjärn

Om starka kemikalier är oönskade, kommer strykjärnets ånga också att mjukna upp förhärdat lim. Placera en fuktig trasa över platsen och sätt sedan ditt uppvärmda järn ovanpå. Kontrollera platsen ofta tills den är mjuk nog att skrapa bort från golvet. Observera att om stark värme på golvet är ett problem ska denna metod undvikas.

Använd torr is för att få bort mattlim på golv

Slutligen, för torkat mattlim är användning av torr is ett unikt tips. Denna extremt kalla substans kommer att göra limmet väldigt sprött. Detta gör att du kan skrapa och få upp den. När det mesta av limmet är borta, kan ett lösningsmedel användas på resten.